NÁVRAT NA VSTUP DO NOVOMĚSTSKÉHO KURÝRA.

Vloženo 3. 12. 2015.
NÁCHODSKÁ ULICE JE DOKONČENA
Tisková zpráva města Nové Město nad Metují:

Dokončení stavebních prací v ulici Náchodská.

V pondělí 30. listopadu 2015 byly ukončeny veškeré stavební práce v Náchodské ulici. Rekonstrukce byla zahájena v polovině března letošního roku a probíhala ve třech etapách. V poslední fázi firma Porr pro naše město vystavěla cyklostezku, chodníky a vysázela zeleň. Na dokončení ještě čeká vodorovné dopravní značení, které je prováděno průběžně podle podmínek počasí bílou barvou. Na jaře bude nahrazeno trvanlivým plastovým nátěrem.
Investorem rekonstrukce silnice byl Královéhradecký kraj, který je také jejím vlastníkem. Částka investovaná z krajského rozpočtu na rekonstrukci komunikace v Náchodské ulici přesáhla 35 mil. Kč. Nové Město nad Metují financovalo nové chodníky, parkovací stání, cyklostezku a zeleň v celkových nákladech 10 milionů korun. Samotná realizace byla o 3,2 mil. Kč levnější díky dotaci získané ze Státního fondu dopravní infrastruktury.

"Na tuto rekonstrukci čekalo naše město mnoho let a jsem velmi rád, že v letošním roce byla konečně realizována. Jednalo se o první z velkých rekonstrukcí novoměstských silnic, které již dlouho volají po opravě. Snad tedy obyvatele města i projíždějící řidiče potěší informace, že již na jaře 2016 začne kompletní oprava Sepského mostu, v dalších letech bude opravována silnice mezi Spy a Žižkovým náměstím v Krčíně na kterou naváže oprava od Žižkova náměstí po křižovatku u Papežů.

V jednání je i oprava silnice mezi mostem u Ammannu a Vrchovinami, Královéhradecký kraj zároveň připravuje kompletní opravu silnice z Jaroměře až do Nového Města na Rychtu. Vedeme rovněž jednání o urychleném vybudování nového Rezeckého mostu a opravě silnice v ulici Na Hradčanech, s Českými drahami jednáme o možnosti rozšíření podjezdu pod železniční tratí u nádraží," uvedl místostarosta Michal Beseda.


Foto město NMNM.